term

VBR-400/400a

BRAILLE-ÍRÁS ELLENŐRZŐ

braillenagy

Az STI Petőfi Nyomdával együttműködésben megalkottunk egy berendezést, amely - egy digitális kamera segítségével - a síkból kiálló pontok magasságának precíz mérésével képes ellenőrizni bármilyen sík felületre nyomott Braille-írás megfelelő minőségét.

A berendezés egy kb. A4-es oldalnyi felületen egy legfeljebb négysoros, szabványos méretű Braille-írást képes 5 mikronos (0,005 mm) pontossággal ellenőrizni. A gép basic (= alap) verziója (VBR-400) ugyan nem képes a Braille-írást visszaolvasni, ám az advanced (= fejlett, haladó) változat (VBR-400A) ezt a feladatot is megoldja, ráadásul több nyelvre és több Braille karakterkészlet felismerésére is beprogramozható.

A berendezés működési elve nagyon egyszerű. A vizsgálandó munkadarabot a fiókba kell helyezni, amely a 45 fokos szögben álló kamera alatt mozog. A mérés elindításakor egy lézervonal vetül függőlegesen a mérendő felületre, amelyről mozgás közben sorozatfelvételt készít a kamera. A felvétel kiértékelése egy háromdimenziós képet eredményez, amely alapján kiolvasható az egyes pontok magassága.

A berendezés a kapott 3D képet feldolgozza, majd grafikusan - a különböző magasságokat eltérően színezve a monitorképen - megjeleníti az egyes pontok magasságát.

A berendezést egy szabványos PC vezérli, amelyen egy általunk fejlesztett - könnyen kezelhető és tanulható grafikus felülettel rendelkező - szoftver segítségével végezhetők el a szükséges beállítások.

brakép
A leolvasott Braille-írás háromdimenziós képe

img00 Vissza a TERMÉKEK főoldalrat-8

saját fejlesztésű és
gyártású rendszereink
t-6

saját fejlesztésű és
gyártású termékeink
t-7

Edmund Optics
optikai kiegészítők
t-4

Fastec Imaging
gyorskamerák
bottom