term

Autólámpák vizsgálata

autolampa07

Amerikai szabvány szerinti autólámpákat vizsgál a hét DVT kamerát tartalmazó rendszer.autolampa01


1. mérési pozíció:

autolampa02


Egy kamera két mérést végez: egy-egy prizma az objektívba vetíti a foglalat képét, ahol a tömítőgyűrű meglétét kell ellenőrizni, és az izzószál képét, melynek a helyzetét egy referenciasíkhoz képest kell meghatározni. Ez a megoldás megtakarította egy kamera költségét.

Elvi felépítés és megvalósítás:

Egy kamera nehézség nélkül tudja kezelni a kb. 20 mm átmérőjű tömítőgyűrű meglétének ellenőrzését és a 2 mm átmérőjű izzószál helyzetének pontos mérését.

autolampa03

autolampa04


2. mérési pozíció:

Ebben a pozícióban két mérés történik: először a búra tetejét fedő festés folyamatosságának ellenőrzése, ezt követően a tetejére nyomott típusjelzés vizsgálata. Miután az izzó a mérőpozícióban megáll, egy csőbe épített világító berendezés csúszik a lámpára. A csőben a két, gyűrűalakú LED-sor közül először a piros villan, a kamera összegzi a festéshiányos részek területét. Ezután a kék LED-ek villanásakor a monogramról készít képet a kamera.

autolampa05

autolampa06

autolampa07

autolampa08


3. mérési pozíció:

Ebben a pozícióban a festés határának vizsgálata történik. Ezt a búra teljes kerülete mentén három, 120°-ban elhelyezett kamera végzi. A mérési eredményeket két kamera átadja a harmadiknak, mely azokat összegzi és a végeredményt kiadja.

autolampa09

autolampa10

autolampa11

autolampa12

img00 Vissza a saját fejlesztésű rendszereinkhez

hea2

bottom